1. Home
  2. |
  3. Schuld betalen
  4. |
  5. Beslaglegging
  6. |
  7. Beslag op woning

Beslag op uw woning

U ontving van ons een exploot dat er beslag is gelegd op uw woning of ander onroerend goed. Het voorste deel van het bericht (overbetekening) is gericht aan u en bevat de officiële mededeling dat er beslag is gelegd. Het deel daarachter is een kopie van het proces-verbaal. Hierin staat vermeld waarop beslag is gelegd; uw huis, grond, appartement of ander onroerend goed.

De gevolgen van het beslag

Een kopie van het proces-verbaal is ook verstuurd naar het Kadaster en zal daar worden ingeschreven. Mocht uw huis te koop staan, dan kunnen potentiële kopers inzien dat er beslag is gelegd op de woning. In de praktijk maakt een beslag de verkoop en de levering van de woning onmogelijk.

Wat er verder gaat er nu verder gebeuren?

Niet alleen u, maar ook uw hypotheekhouder(s) ontvangen een mededeling van het beslag op de woning. De hypotheekhouder(s) moeten binnen 14 dagen na deze mededeling doorgeven of zij tot gedwongen verkoop van uw onroerend goed willen overgaan. Is dat niet het geval, dan wijst Wouters Gerechtsdeurwaarders een notaris aan. Deze notaris vragen wij om de procedure voor een gedwongen verkoop te starten (executieveiling).

Als u een gedwongen verkoop inclusief alle hoge kosten wilt voorkomen, kunt u met ons contact opnemen op telefoonnummer 078  622 79 33. We bespreken dan de mogelijkheden.