1. Home
  2. |
  3. Schuld betalen
  4. |
  5. Dwangbevel

Dwangbevel?

Een dwangbevel is een schriftelijk bevel aan u gericht en komt van een overheidsorgaan. Met een dwangbevel mogen zij een geldsom incasseren. Soms met beslaglegging, als u zelf niet op tijd betaalt.

U ontvangt een ‘betekening van het dwangbevel’

Een ‘betekening van het dwangbevel’ houdt in dat u het dwangbevel formeel van de deurwaarder ontving. In de ‘betekening’ staat meestal een bevel tot betaling. U krijgt nog één laatste kans om binnen twee dagen het openstaande bedrag te betalen. Wij adviseren u om dit ook te doen.

Kunt u het bedrag niet in één keer betalen?

Soms kunnen we nog een betalingsregeling afspreken. Neem hierover zo snel mogelijk contact met ons op. Of vraag een betalingsregeling digitaal aan. Aanvragen betalingsregeling.

Als u niet op tijd betaalt

Wanneer u niet op tijd betaalt, dan mag de schuldeiser een beslaglegging laten uitvoeren. Dit kan zijn een beslag op uw inkomen, uw bankrekening of op uw bezittingen zoals een auto, motor, scooter of waardevolle inboedel.

Een beslaglegging kost veel geld. Deze extra kosten moet u betalen. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen!

U bent het niet eens met het dwangbevel?

Wij adviseren om hulp te zoeken. Bijvoorbeeld via het Juridisch Loket (telefoonnummer: 0900 – 8020) of door een advocaat in te schakelen. Zij kunnen beoordelen of u nog iets kunt ondernemen tegen het dwangbevel wat is uitgevaardigd.