Vonnis

Een vonnis is een beslissing van een rechter. Die beslissing is genomen op grond van een dagvaarding. De dagvaarding ontving u op een eerder moment. In het vonnis staat waarvoor u bent veroordeeld.

U ontvangt een ‘betekening van het vonnis’

Een betekening van het vonnis; houdt in dat u het vonnis formeel van de deurwaarder ontving. In de ‘betekening’ wordt bevel gedaan om aan de veroordeling te voldoen. U krijgt nog één laatste kans om binnen de genoemde termijn het openstaande bedrag te betalen. Wij adviseren u om dit ook te doen.

Kunt u het bedrag niet in één keer betalen?

Soms kunnen we nog een betalingsregeling afspreken. Neem hierover zo snel mogelijk contact met ons op. Of vraag een betalingsregeling digitaal aan. Aanvragen betalingsregeling.

Als u niet op tijd betaalt

Wanneer u niet op tijd betaalt, dan mag de schuldeiser een beslaglegging laten uitvoeren. Dit kan zijn een beslag op uw inkomen, uw bankrekening of op uw bezittingen zoals een auto, motor, scooter of waardevolle inboedel.

Een beslaglegging kost veel geld. Deze extra kosten moet u betalen. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen!

U bent het niet eens met het vonnis

Vaak kunt u nog verzet instellen of in hoger beroep gaan tegen een uitspraak. U moet dan wel direct na het ontvangen van het vonnis in actie komen. Wij adviseren u om hulp te zoeken. Bijvoorbeeld via het Juridisch Loket (telefoonnummer: 0900 – 8020) of door een advocaat in te schakelen.

Let op: u kunt na het ontvangen van de ‘betekening van het vonnis’ een bezwaar niet meer naar ons opsturen. Wij nemen het bezwaar niet meer in behandeling omdat de rechter al uitspraak heeft gedaan!