1. Home
  2. |
  3. Schuld betalen
  4. |
  5. Woning ontruiming

Ontruiming van uw woning

U ontving van ons een exploot over het ontruimen van uw woning. Dat houdt in dat uw eigendommen, eventuele huisgenoten en/of huisdieren uit de woning moeten worden verwijderd. U leest in het exploot op welke datum de ontruiming plaatsvindt en hoe wij handelen op het moment van ontruimen.

Het is verstandig dat u zelf vóór de ontruimingsdatum uw woning leeg haalt. De sleutels van de woning moet u minimaal één werkdag voor de ontruiming aan ons of aan de eigenaar van de woning afgeven.

Op de dag van de ontruiming, zorgt Wouters Gerechtsdeurwaarders ervoor dat de spullen uit de woning worden gehaald. U moet zelf voor het afvoeren van uw inboedel zorgen. Doet u dat niet, dan zullen wij in opdracht van de schuldeisers de inboedel afvoeren. Het is namelijk verboden om spullen onbeheerd op straat te laten staan. Soms regelt de gemeente zelf dat de spullen worden weggehaald.

Misschien is uw schuldeiser bereid om met u een betalingsregeling te treffen. Op die manier hoeft de ontruiming van uw woning niet door te gaan. U kunt daarvoor contact met ons opnemen via het telefoonnummer 078  622 79 33. Uiteraard geven wij u uitleg over uw rechten en verplichtingen.